Arktiset ulkoministerit kokoontuvat Rovaniemellä

Suomi päättää Arktisen neuvoston puheenjohtajakautensa Rovaniemellä 6.-7.5.2019 järjestettävään ulkoministerikokoukseen.
Arktinen neuvosto edistää arktisten valtioiden ja alkuperäiskansojen
yhteistyötä erityisesti ympäristönsuojelun ja kestävän kehityksen kysymyksissä. Jäsenmaita ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Islanti, Tanska, Yhdysvallat, Kanada ja Venäjä. Jokainen maa toimii puheenjohtajana vuorollaan.

Kokousviikolle odotetaan noin 500 vierasta. Osallistujia on kaikista Arktisen neuvoston maista ja arktisia alkuperäiskansoja edustavista järjestöistä. Lisäksi osallistujia tulee neuvoston tarkkailijamaista kuten Kiinasta, Etelä-Koreasta, Saksasta ja Ranskasta. Kokoukseen osallistuu myös arviolta 100 ulkomaisten medioiden edustajaa.

Miten yritykseni voi osallistua?
– Liikkeiden ikkunaan voi kiinnittää A4 kokoisen ”staattisen tarran” (helppo kiinnittää ja poistaa) ja toivottaa kokousvieraat tervetulleeksi kaupunkiin, ja tietysti myös ostoksille!
– Kokousjärjestäjä teettää tarrat ja ne toimitetaan yrityksille perjantaina 3.5.
Tarrat voi laittaa liikkeiden ikkunaan ajalle 3.-10.5. Osa vieraista saapuu hyvissä ajoin ja oheistapahtumat jatkuvat koko viikon. Käytön jälkeen tarrat voi lajitella energiajätteeseen.
– Tarrassa olevaan tyhjään tilaan voit halutessasi lisätä oman tervehdyksen,
erikoistarjouksen tai nostaa esille tuotteita/tuoteryhmiä.
Vinkki: Vieraat arvostavat paikallisuutta!