Likiliikkeet osallistuvat Rovaniemen ensimmäiseen Arctic Business Raceen

Amerikkalaisen tositelevisio-sarja Amazing Racen innoittamana Rovaniemen opiskelijat saavat tänä keväänä uuden kisatapahtuman, joka käydään Lordin aukiolla ja Likiliikkeissä perjantaina 29. huhtikuuta kello 12–15.

ABR

Vapun 2016 starttaavaan kisaan haastetaan joukkueita Rovaniemen oppilaitoksista, joista mukaan ovat jo ilmoittautuneet Lapin ammattiopisto ja Lapin urheiluopisto sekä nuorten yrittäjien muodostama joukkue RoiHubilta.  

Yhteensä tehtävärasteja on seitsemässä yrityksessä. Kisaa osallistuvat Likiliikkeet ovat Punnitse & Säästä, Autokoulu S. Nuutinen, RolloPop -festivaali, Brillet, VMP sekä Mandragora ja Aitta Deli. Lisäksi mukana on Sijaishaltija Oy nuorten Kesäduuni 2016 -kampanjallaan.

Joukkueet kiertävät jokaisessa yrityksessä suorittamassa rastitehtäviä. Joukossa on niin bisnesideointia, luovuutta ja hoksottimia vaativia haasteita. Kaikilla rasteilla tehtävien suoritusta on arvioimassa yritysten edustajien lisäksi tuomareita Lapin ammattiopiston liiketalouden opiskelijoista.

”Kisa on oppimismuotona sopiva nuorille. Se motivoi aivan eri tavalla kuin luokkahuonetyöskentely. Kun lähdetään pois koulun seinien sisältä, on se aina plussaa”, kertoo kisan järjestävän Starttipajan vetäjä Anne Liedes Lapin ammattiopiston Yrittäjyyskoulusta.

Kisan tuottaja Jari Kunnari innostaa oppilaitoksia osallistumaan, sillä parhaat joukkueet palkitaan ja luvassa on vapputunnelmiin sopiva, hauska kisapäivä.

Kisan kokonaiskesto noin kolme tuntia. Startti tapahtuu kello 12 Lordin aukiolta, johon tulee myös Lapin ammattiopiston opiskelijoiden ja kisassa mukana olevien Likiliiikkeiden pop up -myymälöitä. Niistä voi ostaa simat ja mukit vapuksi kotiin.

Arctic Business Race on osa Rovaniemen Kehitys Oy:n ja Lapin ammattiopiston Starttipajan toimintaa. Starttipajassa nuoret saavat tukea ja ohjausta oman yritystoimintansa kehittelyyn. Maksuttoman valmennuksen kohderyhmänä ovat kaikki nuoret. Starttipajaa rahoittavat Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja Rovaniemen kaupunki.  

Lisätietoja:
Starttipaja / Lapin ammattopisto / Yrittäjyyskoulu, Anne Liedes anne.liedes@lao.fi puh. 020 798 4717
Jari Kunnari, tapahtuman tuottaja, Yrityspalvelu Kunnari  jari@kunnari.net, Puh. 040 558 3663

Starttipajan Anne ja Jari