Yrittäjän päivä 5.9. on Likiliikkeiden Kansanjuhla

Yli 50 yritystä esittäytyy lauantaina Lordin aukiolla

Yrittäjän päivää on Suomessa vietetty 5. syyskuuta vuodesta 1997 alkaen. Rovaniemellä päivän päätapahtuma on tänä vuonna kansanjuhla, jossa juhlitaan näyttävästi paikallista yrittäjyyttä. Luvassa on lauantaina kello 11–15 ohjelmaa koko perheelle pomppulinnasta trubaduuriin ja ihoanalyysiin. Tarjolla on musiikkia, maistiaisia, kilpailuja ja arpajaisia sekä kaikelle kansalle lämmikettä soppatykistä.

Rovaniemen Kehitys Oy:n, Rovaniemen yrittäjät ry:n ja Rovaniemen yrittäjänaiset ry:n järjestämän kansanjuhlan kapellimestarina toimiva Markus Pellikka on huomannut, että rovaniemeläiset yrittäjät ja yhteisöt ovat ottaneet tapahtuman omakseen.

”Viime vuonna järjestimme Yrittäjän päivän hyvin nopealla aikataululla ja saimme aikaiseksi parinkymmenen yrittäjän voimin leppoisan tapahtuman. Nyt valtaamme koko Lordin aukion yli 50 yrityksen yhteispelillä”, iloitsee Pellikka.

Lauantaisessa kansanjuhlassa lanseerataan uusi kansanliike, Likiliike, joka liputtaa rikkaamman kaupunkielämän ja aidosti rovaniemeläisten palveluiden puolesta. Paikallisuutta rakastavalle arvokeskustelulle on ollut selkeä tilaus: muutamassa kuukaudessa Likiliikkeeseen on liittynyt jo lähes 70 yritystä.

Myös aivan viimeisimpinä mukaan lähteneitä Likiliikkeitä osallistuu Lordin aukion tapahtumaan. Lappia-talolle takaisin palaavan Rovaniemen teatterin Hannu Friman tulee kertomaan syksyn kohokohdista ja lämmittelyjumppaan juhlakansaa innostaa Wellness Loungen Seija Koskela.

”Yksin yrittäjänä on mahtavaa, että ehdin kerrankin mukaan yrittäjien yhteiseen tapahtumaan. Aionkin laittaa kollegat ja kaupunkilaiset hetkeksi liikkeelle”, kertoo uutta hyvinvointistudiotaan Rovakadulla vetävä Koskela.

Nelituntiseen tapahtumaan yrittäjät tuovat muun muassa Pikku Myyn, pomppulinnan, ihoanalyysia, nettijalanjälkianalyysia sekä kehonkoostumus- ja puristusvoimamittauksia. Esillä on myös matkailuauto, hinausauto ja ralliauto. Musiikista vastaavat trubaduuri Taneli sekä rovaniemeläinen musiikin moniottelija Aki Mikkonen.

 

Vanhan rovaniemeläisen toriperinteen kunniaksi Studio Artican yrittäjä Petri Teppo pystyttää aukiolle valokuvausteltan, jossa voi kuvauttaa itsensä kuninkaana Likiliikkeen ”Kuluttaja on Rovaniemen uusi kuningas” -sloganin hengessä.

 

Likiliikkeet avaavat samalla sähköisen verkkopalvelun osoitteessa Likiliike.fi, jossa autetaan löytämään helposti paikalliset, pätevät palvelut.

 

Yrittäjän päivän avaa kaupunginjohtaja Esko Lotvonen kello 11.