Yrittäjät kiittävät

Nyt on kiitosten aika! Kiitokset ansaitsevat Rovaniemen Kehitys Oy ja Rovaniemen kaupunki. Erityisesti yrityskehittäjä Elsi Malkki ja tiedottaja Pia Jokela sekä kaupunginjohtaja Esko Lotvonen. Elinkeinolähtöinen asenteenne ja sujuva yhteistyö ovat olleet edellytyksenä sille, että kykenimme luomaan neljässä kuukaudessa Likiliikkeen, johon kuuluu jo lähes sata rovaniemeläisomisteista yritystä.

Likiliikettä ovat olleet luomassa Rovaniemen Kehitys Oy:n koordinoimana sekä Rovaniemen Yrittäjät ry että Rovaniemen Yrittäjänaiset ry. Ilman Rovaniemen kaupungin resurssointia sekä ammattimaista kaupallistamista Likiliike olisi voinut jäädä toteutumatta. Ripeästi jalostimme ympärivuotisesti toimivan Likiliikkeen toimintamallin, muotoilimme kaupallisen ilmiasun, loimme verkkopalvelut Likiliike.fi, kokosimme yrittäjäverkoston sekä työstimme markkinointitoimet. Ilman jämerää koordinointia, aktiivista tiedotusta ja tinkimätöntä Elsin ja Pian työpanosta, Likiliikkeen lähtölaukaus tuskin olisi onnistunut niin hyvin kuin saimme Yrittäjäpäivänä 05.09 kokea.

Yhteistyö on ollut innostavaa, konkreettista elinkeinotyötä. Likiliikkeen tehtävänä on auttaa lähipalvelua ja paikallisuutta arvostavia kaupunkilaisia löytämään oikeat yritykset sekä varmistaa, etteivät eurot karkaa. Paikallisesti kulutettu euro työllistää ja varmistaa investoinnit alueelle. Kun ostamme paikalliselta, parannamme omaa palvelutasoa. On laskettu, että mikäli Rovaniemen kokoisessa kaupungissa jokainen käyttäisi 20 €/kk ostoksiin paikalliselta, se tuottaisi noin 16 miljoonan euron potin ja mahdollistaisi n 200 työpaikan syntymisen vuodessa.

Yrittäjäjärjestöinä voimme vaikuttaa, miten hyvin yhteistyö sujuu kehitysyhtiön kanssa. Meillä on yhteinen intressi parantaa yrittäjyyden mahdollisuuksia. Tarjoamalla aktiivisesti hyviä kehitysideoita, voimme tehdä tulosta – kaikkien iloksi ja menestykseksi.

 

Rikkaamman kaupunkielämän puolesta tuloksellista yhteistyötä jatkaen,

Rovaniemen Yrittäjät ry, puheenjohtaja Esa Auer

Rovaniemen Yrittäjänaiset ry, puheenjohtaja Kerttu Helynen